top of page
  • Skribentens bildCecilia Langéen

Nu kommer trenden “On Demand Pay” till Sverige

Uppdaterat: 8 aug. 2022

SaaS-bolaget PayZlip utmanar marknaden och erbjuder svenska företag sin nya On Demand Pay-lösning.

Ny kommer trenden on Demand Pay till sverige

On Demand Pay är en lösning som ger anställda möjlighet att ta ut sin intjänade lön vid behov utan extra administrativt arbete för företagen. En lösning som är oprövad på den svenska marknaden men som blir allt mer etablerad i USA där 70% av USAs anställda upplever regelbunden finansiell stress.


“Med hjälp av On Demand Pay kommer vi utmana och revolutionera ålderdomliga strukturer som hämmar svenska företags utveckling.” - berättar Basil Michelon, VD och Medgrundare på PayZlip.


Även i Sverige lever många under finansiell stress. Enligt en undersökning som gjordes av SCB (Svenska Statistiska Centralbyrån) 2019 visar att ungefär var femte person i Sverige inte klarar av en oväntad utgift på 12 000 kronor. Alternativen för att betala oväntade utgifter är antingen att ta ett lån eller be om hjälp från familj, släkt eller vänner. Denna stress påverkar inte bara individens välmående utan har även en stor negativ påverkan på medarbetarnas produktivitet och i förlängningen företags lönsamhet. En rapport från revisionsbyrån EY - ”On-Demand Pay: payroll that works for all”, visade att On Demand Pay- lösningar minskar individers finansiella stress och är ett hållbart alternativ för att i sin tur öka företagets produktivitet.


Helsingborgsbolaget PayZlip är ett startup som erbjuder ett molnbaserat verktyg som kombinerar tidrapportering och lönehantering. On Demand Pay är en av flera tjänster och kommer introduceras som en valbar funktion för PayZlips kunder. Funktionen innebär att de anställda inte behöver vänta till den 25:e för att få sin lön utbetalad, utan kan när som helst under månaden skicka en begäran om att ta ut sin intjänade lön, utan att det påverkar företagets administrativa arbete.


“Vi ser stora möjligheter med On Demand Pay. Både för de anställda som kommer uppleva mindre finansiell stress men även för företag som kommer märka de positiva effekterna av den minskade pressen hos anställda. En annan följdeffekt vi också tror att vi kommer se är att företag som erbjuder On Demand Pay blir attraktivare arbetsgivare och kommer sticka ut på arbetsmarknaden” - berättar Basil Michelon, VD och Medgrundare på PayZlip.
För mer information, kontakta: Basil Michelon, VD och Medgrundare av PayZlip. basil@payzlip.se 072-962 17 68 Vincent Larsson, presskontakt för PayZlip. vincent@payzlip.se 073-334 70 28

Om PayZlip PayZlip är ett Start-Up i Helsingborg och grundades 2020. Företaget utvecklar och erbjuder en molnbaserad SaaS-produkt som kombinerar tidrapportering och lönehantering. PayZlips målsättning är att förenkla vardagen för företagare, anställda och redovisningskonsulter genom realtidsdata, automatisering och modernitet. För mer information om PayZlip: www.payzlip.se Så fungerar PayZlips On Demand Pay On Demand Pay kan användas för alla typer av företag förutsatt att de använder PayZlip. För att räkna ut intjänad lön krävs PayZlips tidrapporteringssystem samt lönesystem. Anställda behöver inte vänta till lönedagen utan kan när som helst skicka en begäran om löneuttag. Begäran skickas till arbetsgivaren som verifierar löneuttaget med BankID. En transaktionskostnad på 50 kr tillkommer vid varje löneuttag. Arbetsgivaren kan välja om arbetstagaren eller arbetsgivaren står för transaktionskostnaderna. Det är arbetsgivaren som sätter gränsen för hur mycket intjänad lön medarbetarna kan ta ut, och hur ofta anställda kan göra löneuttag. PayZlip planerar att lansera On Demand Pay under Q3 2022. För mer information om On Demand Pay: www.payzlip.se/ondemandpayment

Comentarios


bottom of page